s' Morgens vroeg begint het al. De wekker wil mij iets vertellen. Tijd om op te staan! Een kind wat haar deken over haar hoofd trekt. Ze wil mij iets vertellen. Een leeg melkpak,ook een product wil me iets vertellen. Tijd om boodschappen te doen. Zo kan ik wel even doorgaan. De hele dag ben ik de ontvanger van vele boodschappen. Aan mij de taak of ik luister en erop reageer. Sta ik dus op of blijf ik nog heel even liggen? Kus ik mijn kind goedemorgen zodat ze zin heeft in de dag? Ga ik naar de winkel om mijn mand te vullen met lekkers of drinken we deze dag water?

Leven in een wereld waarin we continue online zijn. Steeds meer en meer word ik mij bewust van mijn manier van communiceren. Ik kan simpelweg niet op alles reageren.... het ontbreekt mij aan tijd en aandacht om alle honderdduizenden boodschappen te beantwoorden.  Daarbij maak ik keuzes. Waar geef ik mijn volle aandacht voor?

Wat daarbij helpt is misschien een lesje communicatie. Zodat mijn boodschap goed aankomt bij de ontvanger. Win-win. De komende tijd wil ik je meenemen. Meenemen in mijn ervaringen rondom communicatie. Daar is natuurlijk een reden voor.

Ik ben namelijk als vers bloempje begonnen bij Trainingsbureau Ingrid Nagel. Waar wij voor gaan, draait om communicatie. Alles is communicatie. En laten wij daar dan ook hele goede trainingen voor hebben. Neem stiekem eens een kijkje op de site www.ingridnagel.com en www.excellentpresenteren.com om te kijken wat wij allemaal doen.  

*einde reclameblok*

Lezen jullie de komende tijd mee? Ik ontvang weer een boodschap:  een tafel vol met was. Het huishouden roept, ik antwoord. Tot snel! 

Kim